Mont Beuvray – Bibracte

Mont Beuvray, ook wel bekend als Bibracte, is een betoverende archeologische vindplaats en een indrukwekkende heuvel gelegen in de regio Bourgogne-Franche-Comté in Frankrijk. Deze historische plek, gelegen op ongeveer 821 meter hoogte, speelde een cruciale rol in de Keltische geschiedenis en biedt vandaag de dag een fascinerend inzicht in het leven van de oude Keltische stammen.

Bibracte was ooit de hoofdstad van de Keltische stam van de Haedui en floreerde in de 2e en 1e eeuw voor Christus. Het was een belangrijk politiek, economisch en cultureel centrum, en diende als een ontmoetingsplaats voor handel, religieuze ceremonies en sociale activiteiten. Het werd later verlaten en grotendeels vergeten, tot het in de 19e eeuw herontdekt werd als een van de belangrijkste Keltische archeologische vindplaatsen in Europa.

Een bezoek aan Mont Beuvray – Bibracte biedt een reis terug in de tijd, waar je kunt dwalen door de overblijfselen van dit oude Keltische oppidum. Bij aankomst wordt je begroet door een modern bezoekerscentrum, waar je kunt kennismaken met de geschiedenis van de site en de opgravingen die daar hebben plaatsgevonden. Hier kun je ook informatie krijgen over de verschillende wandelroutes en rondleidingen die beschikbaar zijn.

Het beklimmen van de heuvel van Mont Beuvray brengt je naar de overblijfselen van de oude Keltische stad. Je kunt de verdedigingswallen bewonderen, die ooit het hart van de stad omringden. Daarnaast zijn er nog steeds overblijfselen van woningen, werkplaatsen, tempels en andere belangrijke structuren te zien. De archeologische opgravingen hebben ook een schat aan artefacten en voorwerpen aan het licht gebracht, die nu te bewonderen zijn in het museum op de site.

Een hoogtepunt van een bezoek aan Mont Beuvray is het prachtige uitzicht dat je hebt vanaf de top van de heuvel. Het panoramische uitzicht over de groene heuvels en valleien van de Morvan is adembenemend en laat je de schoonheid van de omgeving volledig waarderen.

Naast het verkennen van de archeologische overblijfselen, biedt Mont Beuvray – Bibracte ook verschillende educatieve en culturele activiteiten. Er worden regelmatig workshops, lezingen en evenementen georganiseerd die je meer inzicht geven in de Keltische cultuur en de geschiedenis van de regio.

Een bezoek aan Mont Beuvray – Bibracte is een unieke gelegenheid om de oude Keltische wereld te ontdekken en een dieper begrip te krijgen van de geschiedenis en cultuur van deze fascinerende periode. Het is een plek die zowel geschiedenis- als natuurliefhebbers zal betoveren en een onvergetelijke ervaring zal bieden.

Klik hier voor de route en kaart

Leave a Reply

Your email address will not be published.