Trouwen, Feesten en Partijen

Trouwen op Resort Bousset!

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk!

Als je denkt aan het goede leven, denk je al snel aan leven als een God in Frankrijk.

In Bourgondië weten we wat een mooi feest is met lekker eten en uiteraard met de beste wijnen en Champagne die de wereld te bieden heeft!

Onze locatie biedt een prachtig stuk natuur bestaande uit een groot bos, een meer en zelfs 4 heuse watervallen. Denk hierbij aan de vele “kodak” momenten die voor de rest van jullie leven bij blijven. Nog geen fotograaf gevonden? Daar kunnen wij u bij helpen.

Voor het bruidspaar hebben wij een bijzonder vrijstaand huis gereserveerd naast de watervallen van Bousset. Met de aanwezigheid van een originele oliemolen uit 1600 maar uiteraard ook uitgerust met een moderne privébadkamer en toilet. Via de trap komt u in de ruime woonkamer en op de bovenverdieping bevinden zich er een suite en 2 ruime slaapkamers.

Ook zijn er nog 2 extra Gites (2 tot 4 persoons + 4 tot 6 persoons), 2 glamping 4 persoons tenten en 1 mobil-home aanwezig, stuk voor stuk luxe en met privacy. In het stadje Luzy hebben wij nog eventueel een mooi huis voor 6 tot 8 personen.

Een sfeervol restaurant met een groot terras op het water met plaats tot 80+ personen.

Omdat in de avond wat frisser kan worden, kan er flink gedanst worden! En anders hebben we altijd de terras heaters om de gezelligheid op temperatuur te houden. Zijn de weergoden ons niet gegund met regen of juist de hitte….dan worden de overkappingen razendsnel opgezet of kunnen we uitwijken naar ons salle de féte die we mooi ingericht zullen hebben.

Omdat Bourgondië slechts 7 uurtjes op afstand ligt (vanaf Utrecht) is het zeer goed bereikbaar per auto voor de eventuele gasten die uitgenodigd zijn voor jullie heugelijke feit.

Voor de nacht kunnen wij voor uw gasten overnachtingen boeken bij een hotel in de regio.

En mocht het organiseren van de belangrijkste dag van jullie leven te veel worden, Zijn wij vereerd dit van jullie over te nemen!

Zo is het mogelijk om de volledige catering bestaande uit ontbijt, lunch, diner en overige versnaperingen als hapjes en drankjes te verzorgen. Onze aanrader? De gigantische barbecue! Voor de vleeseter maar ook voor de vegetariër de uitkomst. Mochten er andere speciale wensen zijn, horen we dat graag.

Bruidstaart of Petit Fours? Ook daar is een antwoord op. 

Alleen het JA-woord…is dan nog het enige wat overblijft; Dat moeten jullie toch echt zelf doen!

Onder de voorbereiding vallen onder meer de volgende zaken:

– Opstellen van het programma
– Selecteren van de cateraar en de dranken
– Reserveren van andere slaapgelegenheden
– Playlists die op de sfeer aansluiten
– Aankleding en decoratie, hierin is heel veel mogelijk
– Kapper & schoonheidsspecialiste

We hebben geen exclusieve contracten met leveranciers. Alles is bespreekbaar, flexibel en volledig transparant. In het budget zijn evenementcoördinatie en een managementfee opgenomen. Daardoor worden geen marges genomen op dranken en externe prestaties, waardoor het financiële plaatje gunstig en transparant blijft.

Hebben jullie de wens om langer te blijven is dat zeker mogelijk, wel vragen wij dan dat tijdig te laten weten.

Chiddes ligt aan het zuiden van het nationaal park de “Morvan” en is rijk aan historie.

Zeer beroemd zijn de kastelen, markten, Keltische opgravingen en uiteraard de wijn en eten.

Omdat wij in het midden van Frankrijk begeven, is het ook een mooie uitvalsbasis naar de grote steden zoals Parijs of Lyon. Maar ook de grens is zeer goed te reizen richten Spanje, Italië of Zwitserland.

Bij Resort Bousset is er ook genoeg te beleven!

Wij bieden aan

* Excursies
* Meer
* Bos
* Kano
* Zwemmen
* Badlakens
* Restaurant
* Buiten Lounge Bar & Lunch Faciliteiten
* Barbecue Thema diner en Grill Avonden
* Wifi Area
* Bibliotheek

Voorbeeld trouwdag

Warm welkom op vrijdag

De meeste bruiloftsgasten arriveren vrijdags. Op het terras gaat de kampvuur aan en de gasten hebben uitgebreid de tijd voor elkaar. Na een gezellig samenzijn gaan ze naar de slaapplaatsen op het domein of een van onze bevriende B&B’s binnen 7 km van het domein.

 Zaterdag, the big day! 

De trouwdag begint relaxed. De gasten kunnen in de voormiddag de omgeving verkennen, wijn gaan proeven of zich alvast mooi maken.

 De ceremonie

In de namiddag ziet het bruidspaar elkaar voor het eerst. Ze gaan op pad voor een fotoshoot in de glooiende heuvels, bos of watervallen: Frankrijk op zijn mooist. Ondertussen worden de gasten ontvangen met een fris glaasje champagne. Daarna begint de huwelijksceremonie onder de pergola, met het meer als decor. Of onder idyllische bomen in een koets die beneden het terrein staat.

 De receptie

Met natuurlijk champagne, eventueel een taart of iets hartigs. We staan op de binnenplaats onder een sfeervol ingerichte tent. Naast statafels zijn er ook kleine zitjes van houten bankjes.

 Even opfrissen

Na het proosten is er tijd om even uit te rusten of om te kleden. Voor de ‘blijvers’ vult een rondleiding over het domein de resterende tijd tot het diner.

 Bourgondische avond

Dineren aan lange tafels, onder een lampenslinger in het avondlicht. Met de juiste muziek erbij is de romantische Franse sfeer compleet. Voor het dessert op wordt gediend, verhuizen we naar “le salle de féte” de feestzaal, waar we op groot scherm naar video’s of foto’s kunnen kijken. Na de voorstelling kunt u nog nagenieten van het dessert en koffie.

 Het feest

De dans wordt geopend door het bruidspaar, daarna barst het los! ’s Nachts nemen we afscheid van het trouwkoppel onder een boog van lichtjes.

 Afscheidsbrunch op zondagochtend 

Eitjes, spek en vers stokbrood. Er wordt nagepraat over alle mooie herinneringen voordat iedereen weer huiswaarts gaat.

Uiteraard kunt u zelf ook een invulling geven hoe u de dag wil laten verlopen.


Kijk regelmatig op onze website voor de komende activiteiten!

Heeft u iets te vieren? Wenst u iets te organiseren? Een zakelijke bijeenkomst? Of u heeft trouwplannen?

Er is geen betere plaats dan Resort Bousset!

Bezoek ons, bel of mail ons voor een afspraak om uw wensen te bespreken.

Kijk hier welke activiteiten er komen!