Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Me-Time 2024

March 4 @ 10:00 - April 26 @ 20:00

All-Inclusive Weekend 3 dagen Me-Time in de natuur om te ontsnappen uit je dagelijkse drukke bezigheden!

 

Tijd voor jezelf vinden kan een uitdaging zijn in de hedendaagse snelle wereld, maar het is essentieel om prioriteit te geven aan jouw persoonlijke welzijn.

Me-time verwijst naar een periode, van bijvoorbeeld 5 dagen die een individu (een man en/of een vrouw) bewust voor zichzelf reserveert om deel te nemen aan activiteiten die zij persoonlijk bevredigend, ontspannend of verjongend vinden. Het is een waardevolle vorm van zelfzorg die mensen in staat stelt zich te concentreren op hun eigen behoeften, interesses en welzijn. Me-time kan worden aangepast aan individuele voorkeuren en kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en omstandigheden.

Tijd voor jezelf vinden kan een uitdaging zijn in de hedendaagse snelle wereld, maar het is essentieel om prioriteit te geven aan jouw persoonlijke welzijn.

Het doel en de voordelen:

Me-time is uitsluitend gewijd aan zelfverzorging en persoonlijke groei. Het primaire doel ervan is om jezelf op te laden, het evenwicht te herstellen en het algehele welzijn te bevorderen. Door tijd voor jezelf te nemen, kun je de volgende voordelen ervaren:

 • Stressvermindering: Me-time biedt de gelegenheid om te ontspannen, spanning los te laten en stress te verlichten. Het stelt je in staat te ontsnappen aan de druk van het dagelijks leven en momenten van rust te vinden.
 • Zelfreflectie en zelfbewustzijn: Tijd alleen doorbrengen helpt je om jezelf, je gedachten en je emoties beter te begrijpen. Het maakt introspectie, zelfreflectie en introspectieve praktijken zoals meditatie of het bijhouden van een dagboek mogelijk.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Me-time biedt een kans op persoonlijke groei en ontwikkeling. Het stelt je in staat activiteiten te ondernemen die je vaardigheden, kennis of hobby’s verbeteren, wat een gevoel van bevrediging en voltooiing geeft.
 • Verbeterd mentaal en emotioneel welzijn: voedt de mentale en emotionele gezondheid door ruimte te bieden voor ontspanning, zelfexpressie en zelfzorg. Het kan het gevoel van eigenwaarde, zelfvertrouwen en algeheel geluk vergroten.
 • Verhoogde productiviteit en focus: Regelmatig tijd voor jezelf nemen kan je productiviteit en concentratie op andere gebieden van je leven verbeteren. Door je op te laden en te verfrissen, keer je met hernieuwde energie en helderheid terug naar je verantwoordelijkheden.

Onze activiteiten:

Me-time kan een breed scala aan activiteiten omvatten, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, interesses en beschikbare tijd. Enkele veel voorkomende activiteiten tijdens Me-time zijn:

 • Activiteiten waar u van geniet, zoals schilderen, tuinieren, een muziekinstrument bespelen of koken. Hobby’s geven een gevoel van voldoening en ontspanning.
 • Lees een boek uit onze bibliotheek of breng zelf een goed boek mee: Duik in een boeiende roman, geniet van zelfhulp of inspirerende literatuur, of verken onderwerpen van persoonlijk belang. U kunt heerlijk ontspannen en een boek lezen bij de watervallen of bij het meer.
 • Lichaamsbeweging: Doe mee aan activiteiten die het fysieke welzijn bevorderen, zoals yoga, hardlopen, vechtsporten beoefenen, of deelnemen aan een trainingssessie. Het is zelfs mogelijk om onze fitnessruimte te gebruiken.
 • Spa of zelfzorg rituelen: Verwen jezelf met een warm bad, of neem deel aan een cacao ceremonie, verwen jezelf met een gezichts- of lichaamsbehandeling, oefen mindfulness, of doe aan zelfzorg-praktijken zoals aromatherapie, geluidsmeditatie of gewone meditatie.
 • Breng tijd door in de natuur door te gaan wandelen, een boswandeling te maken of gewoon in een rustige omgeving buiten te gaan zitten om de rust op te snuiven. Neem de omgeving en de natuurgeluiden in je op.
 • ‘s Avonds kunt u eventueel bij het kampvuur zitten en wellicht spelen op een muziekinstrument, koffie of thee drinken, een gezellig comfortabel gesprek met elkaar hebben of trek helemaal in jezelf terwijl je naar het prachtige vuur staart.
 • Er is ook de mogelijkheid mooie plaatsen van de Morvan te bezoeken en de prachtige plaatsen waar u kunt mediteren en of ontspannen en genieten van het prachtige panoramische uitzicht vanaf de bergen..

Uiteraard ga jij tijdens jouw verblijf bij ons genieten van het heerlijke ontbijt, lunch en diner!

De hele dag door zijn er hapjes, fruit, frisdrank, water, koffie en thee te verkrijgen bij de aangegeven locatie. (bar, terras, zaal)

Alcoholische dranken kunnen worden genuttigd aan de bar of op het terras aan het meer, maar zijn voor eigen rekening.

Kortom, laat u heerlijk verwennen op een van de mooiste,  adembenemende plekken in de Morvan/Bourgogne!

In samenwerking met The Health Cure

Ben jij klaar voor jouw Me-Time?

Reserveer nu uw datum!

Maart 2024

Vrijdag, Zaterdag en Zondag

1 t/m 3 / 8 t/m 10 / 15 t/m 17 / 22 t/m 24

April 2024

Vrijdag, Zaterdag en Zondag

5 t/m 7 / 12 t/m 14 / 19 t/m 21 / 26 t/m 28

 Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Klik hier om deze fantastische dagen te reserveren!